Валери Симеонов  ако не беше коалиционен партньор, вероятно отдавна Бойко

...
Валери Симеонов  ако не беше коалиционен партньор, вероятно отдавна Бойко
Коментари Харесай

Политолог разкри защо Бойко Борисов не иска оставката на Валери Симеонов

Валери Симеонов  ако не беше съдружен сътрудник, евентуално от дълго време Бойко Борисов би му изискал оставка, само че в този момент би станал огромен трус, в случай че отдръпна партньорството си.  Ако се случи това, би трябвало да се мисли да преформатиране и непрестанно ще се приказва за предварителни избори. Дори и да се стигне до раздор в дребната коалиция, не считам, че ще има отдръпване от държавното управление, сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ”, политологът Димитър Ганев.

Не съм податлив да споделям анализите, че обединението ще се разпадне.Отношенията сред Валери Симеонов и Волен Сидеров надалеч нямат връх на връзките си. Политическата логичност следваше дружно „ Обединение Патриоти ” да са по-ефективни, в сравнение с да се явяват настрана. На тях им следва първият тест и той е европейските избори. Ако Волен Сидеров се яви с Николай Бареков, а Валери Симеонов с Петър Москов, тогава предизвикването пред тях ще  бъде доста огромно. Ако се явят по този начин, както на парламентарните избори, ще имат по-голям триумф, тъй като марката им дава плюсове, а в случай че се разделят, няма да имат огромна ефективност- електоратите ще се разделят, сподели още той.

По време на европейските избори, хората ще почиват, ще заминат и това може да изиграе неприятна смешка на някои партии. Има и други фактори, да вземем за пример Българска социалистическа партия към този момент стартира да демонстрира неодобрение към политиката на Корнелия Нинова и това също може да е спънка за евро изборите.  За опозицията тези избори са били постоянно по-сложни. Корнелия Нинова би трябвало да изкара тези избори като тенденция за събаряне на Бойко Борисов. Така тя може да успее, безапелационен беше Ганев.

Големият проблем  при политически обединения като „ Обединени патриоти ” и НФСБ е, че имат анти систематичен темперамент и когато той се сблъсква с властта, тази антисистемност стартира да стихва. Ако си във властта е по-трудно да кажеш избрани неща и да имаш реторика към малцинствата, тъй като можеш да имаш конфликт извън. Не можем да чакаме, че Обединени патриоти да вземем за пример ще се върнат към тази тематика, а тя е сериозна, съобщи политологът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР